Conferința Pastorală

Conferința Pastorală

Conferința Pastorală de la Universitatea Emanuel  din Oradea de anul trecut a avut tema „Consacrare și Pasiune în Slujire”. Pentru cei mai mulți, „Consacrare și Pasiune” par să fie stări care descriu un efort uman. Și totuși, ele au fost experiențe pe care le-a trăit Domnul Isus când a venit în lume să ne mântuiască: renunțarea la cer și dedicarea până la moarte pentru cei pierduți, „râvna” care L-a consumat pentru puritatea Casei lui Dumnezeu.

Nu am avea nevoie de o astfel de conferință dacă am fi putut produce consacrarea și pasiunea prin puterile noastre. Doar prezența lui Dumnezeu le face posibile, prin har, pentru cei care le doresc din toată inima. Acestea și multe altele sunt frământări pastorale foarte profunde, iar conferința pastorală oferă anual acces la păstori cu experiența multor ani de slujire și resurse bibliografice de mare valoare, chiar lansări de cărți.

În cadrul programului sunt prezentate și se discuta interactiv problematici din domenii de interes pentru lucrătorii de azi: PREDICARE, ETICĂ, CONSILIERE și PASTORALĂ. Dincolo de tematici prezentate și discuții moderate, evenimentul este o bună ocazie de ÎNCHINARE înaintea lui Dumnezeu, încurajare și înălțare sufletească, oportunități de MENTORARE și legare de RELAȚII cu alți păstori din întreaga țară.